De PopOvers zijn een nieuwe baktrend uit de VS. Het luchtige eiergebak, dat ongeveer overeenkomt met de Engelse Yorkshire-pudding, wordt tijdens het bakken over de rand van de vorm heen gepoept en dankt zijn naam aan dit feit. Of het nu gaat om een heerlijk dessert of hartig met kaas of favoriete kruiden - PopOvers zijn snel gemaakt en kunnen naar believen worden genoten
En zo simpel is het:
Ingrediënten voor 8 grote of 12 mini PopOvers
- 1 glas bloem
- 1 glas melk (bij voorkeur warm)
- 3 eieren
- 1 /4 theelepel zout
- 1 eetlepel gesmolten boter
- Olie voor het smeren van de mallen
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Voorbereiding
1. Voor het beste bakresultaat kunt u het beste een PopOver-Bakvorm gebruiken - op deze manier heeft het gebak genoeg ruimte om goed te kunnen rijzen. Voordat u begint met de bereiding, moet u de schotels van de PopOver-Bakvorm invetten. Verwarm de oven voor op 220 °C. Plaats de PopOver vorm op een dienblad en verwarm deze enkele minuten voor in de oven.