Maak uw eigen likeuren
Instructies Nee. 1647Bent u op zoek naar een leuk souvenir voor vrienden & familie? Met slechts weinig moeite worden kleurrijke likeuren snel zelf gemaakt.
Alcohol en suiker zijn klassiek Conserveringsmiddel. Gemengd met heerlijke vruchten, sappen of honing, het resultaat is een zeer persoonlijke smaakbeleving.
Likeuren op de top
We hebben drie populaire recepten voor u samengesteld, die u zelf kunt uitproberen en vervolgens kunt presenteren aan uw vrienden of kennissen in een mooi pakket.
Vruchtenlikeuren
Fruit, suiker en alcohol kunnen in de volgende verhouding worden gemengd: 3 delen fruit, 3 delen suiker, 9 delen alcohol.
Voorbeeld: Voor 300 g fruit heb je 300 g suiker en 900 ml alcohol nodig. Voor 250 g fruit heb je 250 g suiker en 750 ml alcohol nodig
De alcoholvrije versie - ook als cadeau
Meng gewoon fruit met suiker, sap, geraffineerd met Citroen en water, eventueel op smaak brengen met specerijen zoals Kaneel of kruidnagel - uw eigen limonade is klaar.
Eierlikeur & berenvangst
Advocaat
Voor dit lekkere drankje, eerst en vooral echt Vanille uit één of zelfs twee peulen samen met 200 ml room, en roer er dan 250 g poedersuiker doorheen. Zodra het mengsel is afgekoeld, roer er 200 ml heldere alcohol in. Dit zorgt ook voor de houdbaarheid van de drank. Toch staat de advocaat bekend als een drankje dat niet te lang moet worden bewaard.
Eierlikeur kan ook zonder alcohol worden geproduceerd, verfijnd met sinaasappel- en citroensmaak en Kaneel . Deze Vairante moet echter onmiddellijk gedronken worden (o.a. van eieren).
Beer Vangst
Bear-catching wordt likeur genoemd, waarbij honing wordt gemengd met alcohol en kruiden zoals Kaneel, sinaasappelschil en kruidnagel. Hier worden de ingrediënten samengevoegd tot de honing is opgelost in de vloeistof, wat resulteert in een dunne vloeistof.