Je kunt al zien wat er in deze flessen zit aan de buitenkant. De gemodelleerde pompoenen uit FIMO maakt dat je wilt eten.
Zowerkt het
Van de FIMO-Blokken vormen drie grote en twee kleine ballen en drukken ze in het midden met een potlood. Met een platte houten stok drukt u inkepingen in de ballen om de typische pompoenvorm te creëren. Zet de pompoenen 30 minuten in de oven op 110°C. Accentueer na het afkoelen de inkepingen in mosgroen. FIMO Glanslak aanbrengen en laten drogen. Maak sjablonen voor de vellen met behulp van de sjablonen, breng ze over naar Vilt en knip ze uit. Teken de bladnerven met een Fine Liner. Plak een stukje Jute lint op de kurken en rond de flessen, plak de grote pompoenen op de kurken. Tip: Gebruik een houten stokje om de jute tape op te drukken, zodat je dit materiaal ook met warme lijm kunt plakken zonder zelf te verbranden. Wikkel papieren draad om de flessen en knoop het samen, wikkel de uiteinden om een potlood en trek ze lang aan. Lijm papieren draden die in het midden van de grote pompoenen zijn gedraaid en bevestig de kleine pompoenen aan het einde van deze ranken. Bevestig ten slotte de viltblaadjes aan de Papier-Ranken zijn plakkerig.
Recept: zoetzure gepekelde pompoenen oma-stijl
Ingrediënten: 1 middelgrote pompoen, bijv. Hokkaido 100 ml azijnessentie 1 kg suiker 2 ½ l Water 4 kruidnagels ½ theelepel zout ½ TL Kaneel
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in hapklare blokjes. Breng het water met de overige ingrediënten aan de kook, voeg dan de pompoenblokjes toe en laat ze op een laag vuur ongeveer 20 minuten koken tot ze gaar zijn. Belangrijk: De kubussen moeten met water worden bedekt. Vul de afgewerkte pompoenblokjes met voldoende vloeistof in conserveringspotten en sluit ze. De pompoenblokjes moeten ook volledig bedekt worden met vloeistof en ongeveer 2 weken laten weken. Tip: Voor een bijzonder goede smaak kunt u een schijfje citroen en een Kaneelstok aan de glazen toevoegen
Extra tip: houdbaarheid Een leuk souvenir waar elke pompoenfanaat blij mee zal zijn: als cadeau vul ik de ingemaakte pompoenen uit de potjes in de passend versierde flessen. Aangezien de kurken niet luchtdicht zijn, moeten ze binnen 1-2 weken worden geconsumeerd.