Aardbeien- en Abrikozenjam
Instructies Nee. 1804Wie houdt er niet van? De aardbeienjam! Lekker, zoet en perfect op het ontbijtbroodje. Met ons recept kunt u de zoete smeerlap maken en vervolgens mooi inpakken. Met etiketten, bijpassende linten en decoratieve stukken wordt uw jampot een blikvanger. Een geweldig idee, ook als souvenir.
Ingrediënten:
- 1 kg aardbeien of abrikozen
- 1 biologisch-Citroen of Limoen
- 500 geleer-suiker 2:1
- Mogelijk kruiden/kruiden of gedistilleerde dranken
Procedure:
Was en snijd de aardbeien/aardappelen in stukken. Was Citroen of Limoen warm spoelen om eventuele resten te verwijderen. Wrijf ze droog en wrijf een dun laagje huid. Druk dan de / uit CitroenLimoenDoe de aardbeien of abrikozen, jamsuiker, citroen- of limoensap en -schilfers in een pot en laat ze ongeveer een ¾ uur staan
Breng nu alles aan de kook en schep het resulterende schuim eraf. Laat de jam ongeveer 3-5 minuten sudderen. Maak een geltexperimentatietest
Tip: U kunt uw jam verfijnen met een geest. Wat dacht je bijvoorbeeld van een shot Amaretto in je jam? Het smaakt net zo goed als u uw jam met kruiden of specerijen kruidt. Chili, basilicum of Munt zijn uitstekend en geven de aardbeienconfituur een bepaald iets
Het aardbeienseizoen is voorbij? Gebruik aalbessen als alternatief voor aardbeien.
Verfraai de bril
Voordat u de potjes met gekookte jam vult, spoelt u ze af met heet water. Dit voorkomt dat de potjes door de hete jam heen springen. Giet de gekookte aardbeienconfituur in schone, goed afgesloten potten en sluit ze goed af. Laat het goed afkoelen
De glazen kunnen nu koel en donker worden bewaard.
Het ziet er vooral leuk uit als je je jampot versiert. Een eyecatcher zijn etiketten, die met een mooie belettering zijn bedrukt of die je zelf kunt schrijven. Met bijpassende linten en Servetten stoffen deksels zien de potjes er ook nog eens geweldig uit als cadeau.